Hoe gaat een juf om met kinderen in rouw?

Wanneer je als juf of meester te maken krijgt met rouw, komen er veel vagen in je op. Hoe merk ik of kinderen rouwen? En wat als je zelf als leerkracht ook heel verdrietig bent? Juf Iris vindt een haar klas een mooie manier om met rouw om te gaan. Deze blog is geschreven voor de website van Ik mis je. Op deze website kun je stil staan bij wie je mist en vind je verhalen die troosten en inspireren.

Juf Iris

Juf Iris staat al jaren voor de klas. Ze vindt het de meest fantastische baan die er is. Ze heeft dit jaar 29 kinderen onder haar hoede. Na school is ze vaak nog wel een tijdje bezig met luisteren, troosten, adviseren en rapporteren. Het hoort bij haar werk. Juf Iris voelt zich gewaardeerd wanneer leerlingen of ouders naar haar toe komen met hun persoonlijke verhalen. Ze weet dat ze daar goed in is.

Tijdens de lunchpauze krijgt Juf Iris het bericht dat Lieve ziek is. Het lijkt erop dat ze acute leukemie heeft en de afloop hiervan is onbekend. Ze moet na de pauze haar klas vertellen dat er een reden is dat Lieve al twee dagen niet op school is gekomen. Ze maakt zich zorgen over hoe haar leerlingen zullen reageren. Schrikken ze erg? Zullen ze huilen?

Lees de rest van deze blog over Juf Iris en haar klas op de website van Ik mis je.